Fakta om matter

Vi har en fullstendig matteservice, men en matte er ikke bare en matte....

Mattens overflate, eller luv, består av fibre sydd ned i et underdekke , substrat, av non wowen kunstfiber. De vanligste fibertyper er fibre i nylon eller bomull.  I en matte av nylon benytter man en gjennomfarget nylontråd noe som gir god fargeekthet og god motstandskraft mot UV stråling. Mattens farger og mønstre fremkommer gjennom hvilke tråder og mønstre som sys inn i underdekket, substraten. 

I Bomullsmatter er nylonfiber erstattet av gjennomfarget bomullstråd.  Bomullsfibre har vesentlig bedre evne til å absorbere vann enn en kompakt nylonfiber da vannmolekylene trenger inn i fiberen og ikke bare fester seg på utsiden av den enkelte tråden. 

I Logomatter benytter man en hvit nylonfiber som utgangspunkt. Populært sagt er dette som et hvitt ark i en blekkskriver. Ditt motiv printes i en stor fargseskriver og matten går så videre gjennom noen prosesser for fiksering av fargene til nylonfibrene.

Baksiden av matten er i nitrilgummi. Dette er den mest benyttede baksiden av profesjonelle aktører. Grunnen er enkel. Nitrilgummi har høy egenvekt og formstabilitet. Dette gir en matte som ligger støtt og stabilt på en rekke forskjellige gulvtyper. Nitrilgummi har også høy motstandsdyktighet mot oljer og kjemikalier og dette sikrer at mattens gode egenskaper også opprettholdes over tid. 

I siste trinn av prosessen blir luv og bakside vulkanisert sammen basert på trykk og varme. Sluttresultatet er en lekker matte med evne til å holde dine gulv renere.

Kontakt oss for utleiematte for kontor og butikk, samt andre bransjer.

Kontakt oss!

Navn*
 
 
Postnummer*
 
Telefon*
 
 
Din melding*
 
 
Firmanavn*
 
 
Epost*