Hvilke dørmatter passer til din bedrift?

Hvor mange matter trenger jeg?

Hovedsaklig avhenger dette av hvor stort lokale du har og hvor mange som tråkker på dørmatten. American Institute of Architects har beregnet at du trenger:

3 meter med matter for å stoppe 50% av vann og smuss i inngangspartiet.

5-6 meter med matter for å stoppe 85% av vann og smuss i inngangspartiet

7,5 meter med matter for å stoppe 100% av alt vann og smuss i inngangspartiet. 

 

Dette er rådende om du har nylonmatter. Våre bomullsmatter absorberer mer væske og er mer effektive.

Vi har et bredt utvalg av størrelser for hver mattetype. Les mer om de ulike dørmattene og hvilke størrelser vi har her.

Hvor ofte bør mattene skiftes?

Dette avhenger av hvor mye trafikk det er der matten ligger og hvor den er plassert. Det utgjør stor forskjell på et inngangsparti til en butikk på gateplan og en velkomstmatte i 8. etasje. Dørmatter med tekstil (nylon, bomull og logomatter) skifter vi hver uke, 2. uke og 4. uke. Når det gjelder avlastningsmatter kan vi også skifte hver 8. og 12. uke. På vinterstid kan det bli behov for å skifte dørmatte hyppigere enn ellers i året. En bensinstasjon kan for eksempel trenge å bytte flere ganger i uken. 

Hva er forskjellen på nylonmatter og bomullsmatter? 

En bomullsmatte absorberer fukt og vann i større grad enn en nylonmatte, I tillegg trekker bomull til seg tørt støv. Det bedrer inneklimaet og sparer tid på renholdet. Mange av våre kunder opplever at de med matteservice kan bruke mindre tid på å gjøre rent. Nylon holder også på fukt, men vannet trekker ikke inn i selve nylonfibret og vil ikke absorbere på samme måte som bomull. 

Hvorfor trenger jeg avlastningsmatter?

Det er hardt for kroppen å stå i lange perioder av gangen, det sliter muskler og skjelett. En avlastningsmatte vil redusere disse skadene. Sintef beregner at en uke med fravær koster bedriften 14.500 kr. I mange bransjer vil ansatte med muskel- og skjelettlidelse bli uføretrygdet, ofte etter perioder med langtidssykemelding. 

 

Arbeidstilsynet anbefaler bruk av avlastningsmatter for stående arbeid og har følgende regler for å forebygge muskel- og skjelettplager:

* Fjern årsaken til plagene. Unngå tungt arbeid og ensformig gjentakelsesarbeid

* Finn eventuelt en erstatning. Bytt ut tunge objekter, få hjelp av andre eller bruk hjelpemidler

* Beskytt deg mot plager. Arbeidsgiver har ansvar for å legge til rette for arbeidet. Bruk av hjelpemidler som avlastningsmatter og avlastningsutstyr bør vurderes.

Hva er en mattesone?

Det er en matte som er montert fast i inngangspartiet, den kan hellimes til gulvet eller i kantene. Helliming er det som gir best resultat, men det blir en stor jobb og kostnad å fjerne. Kantliming er en enklere løsning, men gjør at teppet kan krympe noe ved væromslag og danner buler med luft/gass fra limet. Det øker sannynligheten for at noen snubler i mattesonen. Les mer om mattesoner her. 

 

Kontakt oss via kontaktskjemaet under for et uforpliktende tilbud.

Kontakt oss!

Navn*
 
 
Postnummer*
 
Telefon*
 
 
Din melding*
 
 
Firmanavn*
 
 
Epost*