18 september 2019

Det bærekraftige toalettpapiret

Når du kjøper toalettpapir til din bedrift, tenker du noen gang over hvilke miljøsertifiseringer papiret har? Eller hvilken effekt disse sertifiseringene faktisk har på miljøet? Berendsen er svært opptatt av å ivareta miljøet, og vi har flere miljøsertifiseringer på våre hygieneprodukter. Både emballasje, produkt og produksjon har forskjellige sertifiseringer, og er derfor miljøvennlig.

Vår papirlinje, samt våre Fusion Line dispensere, er sertifisert med Cradle to Cradle som er et globalt kjennetegn for tryggere, mer bærekraftige produkter. Dette er en dokumentasjon på at våre produkter lever opp til en av de høyeste standarder innenfor bærekraft. Cradle to Cradle er visjonen om en verden hvor forbruk og produksjon har en positiv effekt både på økonomi, miljø og mennesker. På denne måten vil vi være til fordel for planeten.

For at et produkt skal bli Cradle to Cradle sertifisert vurderes produktet etter fem kritiske bærekraftkatgorier

labels

kritiske bærekraftkategorier

  • Materiell helse: Produktet skal fremstilles av materialer som er trygge for mennesker og miljø – ingen skadelige kjemikalier
  • Materialbruk: Materialet skal kunne gjenbrukes eller ha en sikker nedbrytning i det biologiske kretsløpet. På denne måten reduseres også avfall.
  • Fornybar energi og karbonhåndtering: Produktet er produsert ved hjelp av fornybar energi slik at produksjonen reduserer eller eliminerer påvirkningen av klimaendringer og utslipp av klimagasser.
  • Bærekraftig bruk av vann: Bruk av vann i produksjonen reduseres, da dette er en verdifull ressurs.
  • Sosialt ansvar: Forretningsdriften verdsetter alle mennesker som bidrar i produksjonen av produktet, samt at det er ordentlige forhold i alle ledd av leverandørkjeden.

Vår papirlinje består av tre forskjellige kvaliteter – Good – Better – Best. Hvor alle kvalitetene består av 100% cellulosefiber. Alle er sertifisert med Cradle to Cradle – både emballasjen og selve papiret. Papiret inneholder heller ikke lim eller skadelige kjemikalier. Vår Good-papirlinje, som er avbildet under, er også et 100% resirkulert og ubleket papir - til fordel for miljøet.

 Berendsen kvalitetspapir

Berendsens kvalitetspapir er også sertifisert med Ecolabel, også kjent som EU-blomsten. Vår såpe er også tildelt denne sertifiseringen. For å få denne sertifiseringen må våre produkter tilfredsstille EUs strenge helse- og miljøkrav i alle faser av produktets livssyklus. Ecolabel står for bruk av fornybare ressurser, samt til reduksjon i CO2-utslipp, vann- og energibruk og avfall. Det stilles også strenge krav til bruk av kjemikalier, til fordel for miljø og mennesker.

I tillegg er vårt papir sertifisert med FSC. Dette miljømerket stiller krav til skogdriften. Når vårt papir produseres tas det hensyn til lokalbefolkningen, hogsten forgår kontrollert, samt at den ikke fører til avskoging. Før hogsten finner sted, blir skogen evaluert etter strenge standarder innenfor miljø og økonomi. For hvert tre som faller som følger av vår produksjon, plantes tre nye trær.

Ta et bevisst valg – og velg Berendsen på ditt toalett i dag.

Ved å bruke denne siden aksepterer du bruk av informasjonskapsler til analysebruk, tilpasse markedsføring til dine interesser. Les vår Cookie policy her.