16 juni 2020

Tips til å bedre hygienen på toalettet

Et uhygienisk toalett kan skape irritasjon på arbeidsplassen i hverdagen, samt gi kunder og besøkende et dårlig inntrykk av virksomheten. Så hvordan sikrer man at man alltid har rene, velduftende og flotte toaletter? Med vår hygieneløsning kan man øke den overordnede hygienen på arbeidsplassen, minimere sykefraværet og skape en bedre helhetsopplevelse for de som bruker toalettet. Samtidig kan vi tilby hygieneprodukter som vedlikeholder toaletter, som hjelper til å opprettholde et flott og presentabelt toalett året rundt.

 

hygiene elis

Visste du at ved å ha god praksis for håndhygiene kan man redusere sykdom, sykefravær og relaterte omkostninger med 18-40%? Ifølge forskning stammer over 70% av korttidssykefravær fra infeksjon relaterte sykdommer. Noe av grunnen kan være som følger:

  •  Kun 5 % av de som har vært på toalettet vasker hendene lenge nok til å fjerne bakterier som forårsaker infeksjoner*.
  • 33 % bruker ikke såpe*.
  • 10 % vasker aldri hendene*.

*Kilde: Borchgrevink et al. 2013, Journal of Environmental Health

 

 

Man kan også stoppe smittespredning ved å tørke hendene ordentlig. Alle vet at det er viktig å vaske hendene, men nyere forskning viser at det er like viktig å tørke hendene ordentlig. Helst med papir eller bomullsrull som gir friksjon, og dermed fjerner bakterier.  Mikroorganismer trives godt på hender som er våte eller fuktige - og nettopp fordi de er fuktige, overføreres disse bakteriene til andre overflater. Så selv om du har vasket hender i både vann og såpe, vil det likevel sitte rester av mikroorganismer på hendene dine som spres videre til dine kolleger, og som igjen kan spre sykdom.

På samme måte vil våte hender som rører en ren overfalte som for eksempel et dørhåndtak eller et felles arbeidsbord kontaminere overflaten hurtigere enn korrekt tørkede hender. Hvis du tørker hendene med et bomullshåndkle eller en papirserviett er det en effektiv måte å fjerne bakterier på, men ønsker man optimal håndhygiene er det viktig med både korrekt vask, tørking og desinfeksjon av hendene.

Det er også mange meninger om hvilken vei toalettrullen skal henge. Hvilken vei er egentlig den mest hygieniske? Faktisk er det mest hygieniske at papiret henger over rullen, da dette sikrer at man rører ved færre av de bakteriefylte overflatene som er rundt rullen. Når papiret henger under rullen er det større sannsynlighet for at hendene vil røre ved veggen eller toalettrullholderen. På denne måten risikerer man å få de samme bakteriene på hendene som når man rører ved servanten eller håndtaket til toalettdøren.

En annen vesentlig kilde til bakteriespredning er udekkede toalettruller. Hvis toalettpapiret henger fritt vil det mest sannsynlig lande nye tarmbakterier på papiret hver gang noen trekker ned toalettet. Derfor er vår toalettrullholder designet slik at rullen ligger beskyttet for bakterier, samt at papiret trekkes ut ovenfra.

Visste du også at 90% tenker etter om toalettsetet er rent før de bruker det?

Berendsen sin seterens bidrar til en høyere grad av personlig hygiene for besøkende på et toalett. Dette er en effektiv måte for å begrense spredning av bakterier og redusere risikoen for krysskontaminering. Dispenseren gir en nøyaktig dose med skum for å få optimal hygiene og desinfeksjon. Skummet er hudvennlig og fordamper umiddelbart etter at det er påført toalettsetet. 

Ønsker du gode og hygieniske løsninger på ditt toalett? – Ta kontakt i dag!

Ved å bruke denne siden aksepterer du bruk av informasjonskapsler til analysebruk, tilpasse markedsføring til dine interesser. Les vår Cookie policy her.