26 august 2020

100% resirkulert tekstil i våre logomatter

Siden 2017 har våre logomatter inneholdt 50% tekstil fra resirkulerte plastflasker. Dette har forhindret at hele 1.180.735 plastflasker har havnet i hav og landområder. Nå går vi et steg lenger, og øker antall plastflasker i våre logomatter til 100%!

En halv milliard. Det er det estimerte antallet plastflasker som vil bli solgt i 2020.

I dag produseres det - over hele verden - en million plastflasker per minutt. Det vil si 16.666 flasker hvert sekund. De fleste plastflasker er laget av PET - polyetylentereftalat. Dette er et naturlig nedbrytbart materiale, men en slik prosess vil ta opp mot 400 år. Til vår fordel kan plastflasker gjenbrukes, og vi bruker disse i våre logomatter.

crushed-plastic-bottles-heap-5LYWAGK

Som første aktør på markedet, er våre logomatter fra juli 2020 laget av 100% resirkulert PET. De er nå trykket på PET-garn som er laget av 100% resirkulerte plastflasker. I 2019 forhindret Berendsen Norge at 450.787 plastflasker havnet i hav og landområder, da disse ble brukt i våre matter. I 2020 og årene fremover vil vi nå forhindre at enda flere plastflasker havner i områder der de ikke skal være. En logomatte inneholder nå 64 resirkulerte PET flasker (500ml) per kvadratmeter.

 

Gummien i disse mattene inneholder også 6% resirkulert gummi. Alt avfall som oppstår under produksjonen av mattene blir resirkulert og brukt til å lage andre matter eller produkter. Ikke bare er mattene miljøvennlige, men de stopper også 80% av all skitt som kommer utenifra. Dette forhindrer at du får skitne gulv og et dårlig inneklima.

Som ledende bedrift innenfor mattebransjen, er Berendsen opptatt av en bærekraftig fremtid gjennom miljøforvaltning og bevaring av jordens naturresurser. Vi ønsker å redusere den direkte og indirekte effekten av våre produkter ved å spare ressurser, utvikle nye teknologier og bruke resirkulert materiell i våre produkter.

Sammen kan vi gjøre vår del for å holde miljøet rent – både i verden og i dine lokaler!

Referanser:

  1. https://www.forbes.com/sites/trevornace/2017/07/26/million-plastic-bottles-minute-91-not-recycled/#59a24bee292c

Ved å bruke denne siden aksepterer du bruk av informasjonskapsler til analysebruk, tilpasse markedsføring til dine interesser. Les vår Cookie policy her.