Våre ansatte

Vi investerer i våre ansatte

Vi investerer i våre ansatte. Vi styrker konstant våre medarbeideres kompetanse, arbeidsglede og engasjement, og sikrer et godt og sikkert arbeidsmiljø som bidrar til at vi oppnår suksess -sammen. Vi plikter å engasjere, utvikle, belønne og verdsette våre ansatte.

Ansattes engasjement

Vi vet at høyt engasjement blant de ansatte fører til forbedret effektivitet og resultat. I 2015 gjennomførte vi vår konserndekkende medarbeiderundersøkelse vi kjører annethvert år. Hele 13.000 ansatte deltok i undersøkelsen, som representerte 84% av alle ansatte.

Fokusert på mangfold

Vårt mål er en arbeidskultur som er inkluderende for alle. Vi er forpliktet til å eliminere diskriminering og oppmuntre til mangfold blant våre medarbeidere. Vi tar sikte på at våre ansatte skal være representative for de samfunnene vi opererer i og for at hver og en skal føle seg respektert og i stand til å gi sitt beste.

Styrking av ansattes ferdigheter

Vår «Leadership Effectiveness and Development (LEAD) -modell» identifiserer på alle ledernivåer Best Practice vår fremtidige suksess.

Grundig introduksjon av nye kolleger

Vi vet at førsteinntrykk er viktig, og derfor gir vi alle våre nyansatte en omfattende og fleksibel velkomst og innføring når de begynner hos oss.

For oss er helse og sikkerhet en prioritet

Enhver person som arbeider for eller med Berendsen har krav på et sikkert og sunt arbeidsmiljø. Berendsen oppfyller gjeldende forskrifter når det gjelder helse, hygiene og sikkerhet på arbeidsplassen, og tar alle forholdsregler for å opprettholde et arbeidsmiljø som imøtekommer alle forskrifter og krav.

Ved å bruke denne siden aksepterer du bruk av informasjonskapsler til analysebruk, tilpasse markedsføring til dine interesser. Les vår Cookie policy her.